Child’s Destiny of Hope

Child’s Destiny of Hope is een christelijke hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie en werkt sinds 2007 in Chawolo, een afgelegen gebied in het zuidoosten van Oeganda.
Sinds 2007 is het werk gegroeid en omvat inmiddels de zorg voor meer dan 100 kinderen op een kleuterschool, een lagere school en een middelbare school. 10 kinderen die niet meer thuis kunnen wonen doordat hun ouders ziek zijn of vertrokken of overleden, worden opgevangen in het kinderhuis.
In 2015 is ook een waterput door de stichting aangelegd waar het hele dorp dankbaar gebruik van maakt. Hiermee worden ziektes voorkomen.

Het doel van de stichting is om kwalitatief hoogwaardig onderwijs te bieden waardoor kinderen hoop krijgen op een toekomst met een doel. Op deze website vindt u meer informatie.

Over ons

Child’s Destiny of Hope is een hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie met een christelijke achtergrond. Vanuit een geloof in God die bewogen is over mensen die lijden, wil zij zich inzetten voor hulpeloze en hopeloze kinderen in Afrika. Ze vindt haar bestaansreden in Gods gebod om ‘de naaste zo lief te hebben als onszelf’ – om om te zien naar hen die zelf geen mogelijkheden hebben om iets te doen aan de omstandigheden. In de Bijbel zie we hoe Jezus zichzelf inzet, ‘weggeeft,’ om lijden te verminderen, leven te schenken, te genezen, te herstellen en om mensen weer te helpen om een recht pad te vinden met God en met de ander. Ons verlangen is om zijn voorbeeld hierin na te volgen.

Child’s Destiny of Hope werd geboren toen Tim en Wilma Omalla zich geroepen voelden om naar Oeganda te gaan. Het is hun verlangen om een werk onder kansarme kinderen te beginnen dat hen kansen biedt op een hoopvolle toekomst door onderwijs, aandacht en zorg te ontvangen. Dit plan werd snel omarmd door de kerkelijke gemeente waar Tim en Wilma Omalla deel van uitmaken, Crossroads International Church of The Hague.

Op 1 juli 2007 werden Tim en Wilma vanuit Crossroads uitgezonden. Op 11 juli kwamen ze aan in Kampala. Niet lang daarna werd een huis gevonden dat als basis voor verdere operaties diende. Inmiddels zijn ze verhuisd naar een stuk land in de buurt van het dorpje Chawolo, waar ze niet alleen land, maar ook een kliniek en een huis kregen. De kliniek is opgeknapt en verbouwd in een kinderhuis, waar de 10 kinderen die ze tot nu toe hebben opgenomen, kunnen wonen, samen met de lokale staf. Indien mogelijk laat CDHope kinderen bij hun familie wonen en gaan de kinderen naar een goede school. De kinderen en het gezin worden regelmatig bezocht om te kijken hoe het met hen en het gezin gaat en ook medisch geholpen. De kinderen draaien mee in het wekelijkse programma van CDHope.

In het CDHope kinderhuis wonen kinderen die geen familie meer hebben of waarvan de familie niet in staat is voor hen te zorgen, bijvoorbeeld door ziekte zoals Aids. Op het land zijn inmiddels, naast het kleinschalige kinderhuis, in 2012 een kleuterschool en in 2013 zijn drie klaslokalen gebouwd en zijn de eerste twee klassen van een middelbare school gerealiseerd. In 2016 telt de CDHope Generation of Hope school 5 middelbare schoolklassen en 3 lagere school klassen. Er is een waterbron met schoon water aangelegd ten behoeve van de kinderen en gezinnen van het hele dorp Chawolo. Lees meer over de projecten op de pagina Projecten.

Child’s Destiny of Hope wil zich inzetten voor hulpeloze en hopeloze kinderen in Afrika.

LANGUAGE / TAAL

Onze partners

  • Logo-Van-der-Vliet-administratie1 Logo-Van-der-Vliet-administratie1
  • Logo-Het-BijenABC Logo-Het-BijenABC
  • Logo-RainbowATC1 Logo-RainbowATC1
GEEF NU UW GIFT VOOR CDHOPE!

NL98 RABO 0128 1299 56 (belastingaftrekbaar)Of download de machtigingskaart.

Word nu Vriend van CDHope!

Inschrijven Nieuwsbrief

Schrijf je nu in om de recentste nieuwsbrieven te ontvangen met nieuws uit Chawolo en van het bestuur.