Child’s Destiny of Hope

Child’s Destiny of Hope is een christelijke hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie en werkt sinds 2007 in Chawolo, een afgelegen gebied in het zuidoosten van Oeganda.
Sinds 2007 is het werk gegroeid en omvat inmiddels de zorg voor meer dan 100 kinderen op een kleuterschool, een lagere school en een middelbare school. 10 kinderen die niet meer thuis kunnen wonen doordat hun ouders ziek zijn of vertrokken of overleden, worden opgevangen in het kinderhuis.
In 2015 is ook een waterput door de stichting aangelegd waar het hele dorp dankbaar gebruik van maakt. Hiermee worden ziektes voorkomen.

Het doel van de stichting is om kwalitatief hoogwaardig onderwijs te bieden waardoor kinderen hoop krijgen op een toekomst met een doel. Op deze website vindt u meer informatie.

Tim en Wilma Omalla

De passie die Tim en Wilma drijft, is om een verschil te maken voor jonge kansloze mensen. Ze ontmoetten elkaar in Oeganda in 1995 toen ze beide werkzaam waren in een kindertehuis. Ze werden verliefd op elkaar, maar ook op het werk met kinderen en jongeren in Oeganda. In 1999 trouwden ze en gingen wonen in Nederland waar Wilma werkzaam was als Maatschappelijk werker bij Stichting MEE (voorheen SPD) en Tim als Data (Netwerk) Analyst bij AT&T. In oktober 2000 werden hun zonen Eugene en Jaimie geboren. Maar het verlangen om kinderen in nood te helpen ging niet weg. Child’s Destiny of Hope ontstond in 2006 toen ze besloten naar Afrika terug te keren. Na een goede voorbereiding werd die terugkeer werkelijkheid in juli 2007. Tim and Wilma hebben beiden ruime ervaring in ontwikkelings- en hulpverleningswerk in Afrika. Wilma’s ervaring in maatschappelijk werk, sponsor programma’s en counseling komen goed van pas. Ook heeft ze al de nodige ervaring als leidinggevende. Tim heeft uitgebreide ervaring in de vele rollen die komen kijken bij het runnen van een kindertehuis, inclusief die van tuinier, chauffeur, onderwijzer en leidinggevende (financiën en personeelszaken).

De liefde van God die Jezus naar de wereld stuurde is ook de liefde die ons drijft. Onze bijdrage is wellicht slechts klein, maar we hopen dat u mee wilt doen en deel wil nemen en een rol wil oppakken zoals God dat ook bedoeld heeft.

Het werk begon meteen en het groeit dagelijks. Momenteel zorgen ze voor het weeshuis, de kleuterschool, de lagere- en middelbare school, voor kansarme dorpskinderen die gesponsord naar de basisschool gaan én zijn ze actief in de lokale samenleving en de lokale kerk. Elke week bereiken Tim en Wilma 250 kinderen met hun middagprogramma. Er wordt verteld uit de Bijbel en er zijn activiteiten zoals knutselen, sport, spel, voetbal en netbal. De kinderen worden gemotiveerd om actief mee te doen en de gezinnen van de kinderen worden bezocht om zo integraal hulp te kunnen verlenen. U kunt Tim en Wilma bereiken door te mailen naar: timwilma@cdhope.org.

Child’s Destiny of Hope wil zich inzetten voor hulpeloze en hopeloze kinderen in Afrika.

LANGUAGE / TAAL

Onze partners

  • Logo-Van-der-Vliet-administratie1 Logo-Van-der-Vliet-administratie1
  • Logo-Het-BijenABC Logo-Het-BijenABC
  • Logo-RainbowATC1 Logo-RainbowATC1
GEEF NU UW GIFT VOOR CDHOPE!

NL98 RABO 0128 1299 56 (belastingaftrekbaar)Of download de machtigingskaart.

Word nu Vriend van CDHope!

Inschrijven Nieuwsbrief

Schrijf je nu in om de recentste nieuwsbrieven te ontvangen met nieuws uit Chawolo en van het bestuur.