Child’s Destiny of Hope

Child’s Destiny of Hope is een christelijke hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie en werkt sinds 2007 in Chawolo, een afgelegen gebied in het zuidoosten van Oeganda.
Sinds 2007 is het werk gegroeid en omvat inmiddels de zorg voor meer dan 100 kinderen op een kleuterschool, een lagere school en een middelbare school. 10 kinderen die niet meer thuis kunnen wonen doordat hun ouders ziek zijn of vertrokken of overleden, worden opgevangen in het kinderhuis.
In 2015 is ook een waterput door de stichting aangelegd waar het hele dorp dankbaar gebruik van maakt. Hiermee worden ziektes voorkomen.

Het doel van de stichting is om kwalitatief hoogwaardig onderwijs te bieden waardoor kinderen hoop krijgen op een toekomst met een doel. Op deze website vindt u meer informatie.

Sponsor een kind

Sponsor een kind en breng hoop, een lach en een toekomst

Het Oegandese schoolsysteem maakt weinig gebruik van kleuterscholen, en de kwaliteit van (basis)scholen van de overheid laat te wensen over. Chawolo is hierop helaas geen uitzondering. De kinderen in ons tehuis gaan daarom naar een kleine, goede lagere school. Maar we willen ook andere kansarme kinderen in ons dorp ondersteunen, bijvoorbeeld door ze ook naar een goede school te laten gaan of door ze op te nemen in ons kinderhuis. Daarnaast is in 2012 een kleuterschool en in 2013 een middelbare school gestart. Daarom hebben we dit sponsorprogramma opgezet.

Wat houdt het in?

Door een kind te sponsoren, bent u betrokken bij zijn of haar leven. Door uw bijdrage kan een kind in ons kinderhuis naar school en krijgt het verzorging, voeding, onderdak en een veilige haven. Kinderen in Chawolo en naastgelegen dorpen die tussen de wal en het schip dreigen te vallen, kunnen door uw sponsorbijdrage naar school. Door uw sponsoring krijgen deze kinderen een kans op een betere toekomst. Maar het is nog veel meer. Want het is niet in geld uit te drukken wat het waard is dat iemand als u, aan de andere kant van de wereld, om deze kinderen geeft en contact met hen heeft.

Wat zijn de kosten?

Op dit moment kost het 20 euro per maand om een kind naar de kleuter- of lagere school te laten gaan. De middelbare school is 30 euro per maand. Het kost 25 euro per maand om een kind in ons kindertehuis verzorging, voeding, onderdak en buitenschoolse activiteiten te kunnen bieden. U kunt deze beide combineren, zodat u een kind volledig ondersteunt, maar u kunt natuurlijk ook voor één van deze mogelijkheden kiezen: school of verzorging. Sinds kort is het mogelijk om al vanaf 5 euro per maand (anoniem) deelsponsor te zijn van een kind. Op deze manier brengt u, samen met andere deelsponsors, een kind naar school waar het hoop krijgt op een toekomst met een doel. Elke bijdrage is welkom!

Onze stichting heeft in 2008 een ANBI-nummer ontvangen. Dat wil zeggen dat al uw sponsoring en giften aan Child’s Destiny of Hope voor de Nederlandse inkomstenbelasting aftrekbaar zijn. Kijk voor meer informatie hierover op de website van de Belastingdienst.

Voorkeur

Op de pagina Wachtlijst kunt u zien welke kinderen er op dit moment nog behoefte hebben aan gedeeltelijke of volledige sponsoring. Als u besluit om een kind te sponsoren, kunt u uw voorkeur aangeven voor een jongen of een meisje. Verder bepaalt de volgorde van binnenkomst in ons project welk kind u kunt sponsoren, zodat elk kind een eerlijke kans heeft op sponsorouders.

Sponsormap

Als u besluit een kind te sponsoren, ontvangt u van ons een map met achtergrondinformatie en een foto van het kind. Bovendien vindt u er meer details over bijvoorbeeld het versturen van brieven en pakketjes en andere dingen die u wel (of bijvoorbeeld beter niet) kunt doen.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd in het sponsoren van een kind? Stuur dan een e-mail naar: sponsoreenkind@cdhope.org.

Download onze flyer over het sponsorprogramma!

LANGUAGE / TAAL

Onze partners

  • Logo-Van-der-Vliet-administratie1 Logo-Van-der-Vliet-administratie1
  • Logo-Het-BijenABC Logo-Het-BijenABC
  • Logo-RainbowATC1 Logo-RainbowATC1
GEEF NU UW GIFT VOOR CDHOPE!

NL98 RABO 0128 1299 56 (belastingaftrekbaar)Of download de machtigingskaart.

Word nu Vriend van CDHope!

Inschrijven Nieuwsbrief

Schrijf je nu in om de recentste nieuwsbrieven te ontvangen met nieuws uit Chawolo en van het bestuur.