Child’s Destiny of Hope

Child’s Destiny of Hope is een christelijke hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie en werkt sinds 2007 in Chawolo, een afgelegen gebied in het zuidoosten van Oeganda.
Sinds 2007 is het werk gegroeid en omvat inmiddels de zorg voor meer dan 100 kinderen op een kleuterschool, een lagere school en een middelbare school. 10 kinderen die niet meer thuis kunnen wonen doordat hun ouders ziek zijn of vertrokken of overleden, worden opgevangen in het kinderhuis.
In 2015 is ook een waterput door de stichting aangelegd waar het hele dorp dankbaar gebruik van maakt. Hiermee worden ziektes voorkomen.

Het doel van de stichting is om kwalitatief hoogwaardig onderwijs te bieden waardoor kinderen hoop krijgen op een toekomst met een doel. Op deze website vindt u meer informatie.

Projecten

De projecten die CDHope tot nu heeft opgepakt of nog steeds doet zijn:

* Weeshuis – het kinderhuis is gereed en staat open om twaalf kinderen op te vangen. Momenteel wonen er tien kinderen.

* Kinderwerk – wekelijks kunnen 250 dorpskinderen genieten van zingen, bijbelverhaal, knutselen, sport en spel. Dit is gestart in 2010 en blijven we doen.

* Gastenverblijf – dit project is afgerond, sinds 2011 kunnen teams naar Oeganda komen om ons te bezoeken en/of te helpen.

* Kleuterschool – de bouw is sinds 2012 gereed, waarna de eerste kinderen naar school zijn gegaan. Inmiddels is het voor het vijfde jaar dat de kleuterschool draait. De kinderen genieten van onder andere de poppen- en bouwhoek. De kinderen kennen van huis uit alleen speelgoed als kapotte fietsbanden of voetballen gemaakt van gras.

* Middelbare school – De bouw van de eerste drie lokalen is sinds maart 2013 gereed. In 2013 startten we met klas 1 en 2, dat is sinds februari 2016 opgelopen tot de eerste vijf klassen van de middelbare school. Een aantal leerlingen heeft nog geen sponsor. Er is ruimte om nog meer kinderen de mogelijkheid te geven om verder te leren na de lagere school. Wilt u hun sponsor zijn?
In 2015 zijn we gestart met de bouw van 3 nieuwe lokalen. Om aan de groei te kunnen voldoen zullen we ook in 2016 nieuwe lokalen moeten bouwen. De bouw kan starten als er voldoende financiën zijn. Kijk op de pagina Geef en maak uw gift over o.v.v. bouw middelbare school.

* Waterbron – Een nieuwe waterbron voor de mensen in Chawolo. De oude waterbron was erg vervuild en ontoereikend voor de mensen die we willen helpen. Na een aantal acties om voldoende geld bij elkaar te sparen, zijn we in 2014 gestart met de aanleg en in 2015 is de waterbron afgerond. Tot in de wijde omgeving spreken mensen over het schone water in Chawolo. Zie ook de foto’s elders op de website.

LANGUAGE / TAAL

Onze partners

  • Logo-Van-der-Vliet-administratie1 Logo-Van-der-Vliet-administratie1
  • Logo-Het-BijenABC Logo-Het-BijenABC
  • Logo-RainbowATC1 Logo-RainbowATC1
GEEF NU UW GIFT VOOR CDHOPE!

NL98 RABO 0128 1299 56 (belastingaftrekbaar)Of download de machtigingskaart.

Word nu Vriend van CDHope!

Inschrijven Nieuwsbrief

Schrijf je nu in om de recentste nieuwsbrieven te ontvangen met nieuws uit Chawolo en van het bestuur.