Child’s Destiny of Hope

Child’s Destiny of Hope is een christelijke hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie en werkt sinds 2007 in Chawolo, een afgelegen gebied in het zuidoosten van Oeganda.
Sinds 2007 is het werk gegroeid en omvat inmiddels de zorg voor meer dan 100 kinderen op een kleuterschool, een lagere school en een middelbare school. 10 kinderen die niet meer thuis kunnen wonen doordat hun ouders ziek zijn of vertrokken of overleden, worden opgevangen in het kinderhuis.
In 2015 is ook een waterput door de stichting aangelegd waar het hele dorp dankbaar gebruik van maakt. Hiermee worden ziektes voorkomen.

Het doel van de stichting is om kwalitatief hoogwaardig onderwijs te bieden waardoor kinderen hoop krijgen op een toekomst met een doel. Op deze website vindt u meer informatie.

Aanleiding

Ruim 2 miljoen kinderen in Oeganda hebben één of beide ouders verloren. Child’s Destiny of Hope (CDHope) werkt in een afgelegen gebied in het oosten van Oeganda, om daar kwetsbare kinderen en hun families te voorzien van zorg, liefde, bescherming, voedsel, een woonplaats, onderwijs en gezondheidszorg. Onze inzet is hen op weg te helpen naar een hoopvolle toekomst en hen te voorzien van kansen en middelen, hen te activeren en te motiveren om zelf aan de slag te gaan en boven de hopeloosheid uit te stijgen.

Child’s Destiny of Hope heeft een kleinschalig weeshuis opgezet in Chawolo, Oeganda. Daarnaast is in 2012 een kleuterschool gestart en voorziet CDHope kansarme dorpskinderen in hun behoefte aan onderwijs en zorg. Begin 2013 zijn ook de eerste twee klassen van een middelbare school van start gegaan. We hopen elk jaar een nieuwe klas te kunnen starten om over een paar jaar een volledig programma voor de middelbare school te kunnen aanbieden. Sinds februari 2015 telt de CDHope Generation of Hope School de eerste vier klassen van de middelbare school en de eerste drie klassen van de lagere school.

Wekelijks organiseert CDHope activiteiten voor zo’n 250 dorpskinderen. CDHope is actief in de lokale samenleving en in de lokale kerk. Het project wordt sinds de start in 2007 in Oeganda geleid door Tim en Wilma Omalla. Child’s Destiny of Hope zet zich ervoor in om in de nabije toekomst voor het hele dorp Chawolo en de regio eromheen tot een zegen te zijn.

De inzet van Child’s Destiny of Hope is om kansarme kinderen op weg te helpen naar een hoopvolle toekomst en hen te voorzien van kansen en middelen om boven de hopeloosheid uit te stijgen.

LANGUAGE / TAAL

Onze partners

  • Logo-Van-der-Vliet-administratie1 Logo-Van-der-Vliet-administratie1
  • Logo-Het-BijenABC Logo-Het-BijenABC
  • Logo-RainbowATC1 Logo-RainbowATC1
GEEF NU UW GIFT VOOR CDHOPE!

NL98 RABO 0128 1299 56 (belastingaftrekbaar)Of download de machtigingskaart.

Word nu Vriend van CDHope!

Inschrijven Nieuwsbrief

Schrijf je nu in om de recentste nieuwsbrieven te ontvangen met nieuws uit Chawolo en van het bestuur.