Child’s Destiny of Hope

Child’s Destiny of Hope is een christelijke hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie en werkt sinds 2007 in Chawolo, een afgelegen gebied in het zuidoosten van Oeganda.
Sinds 2007 is het werk gegroeid en omvat inmiddels de zorg voor meer dan 100 kinderen op een kleuterschool, een lagere school en een middelbare school. 10 kinderen die niet meer thuis kunnen wonen doordat hun ouders ziek zijn of vertrokken of overleden, worden opgevangen in het kinderhuis.
In 2015 is ook een waterput door de stichting aangelegd waar het hele dorp dankbaar gebruik van maakt. Hiermee worden ziektes voorkomen.

Het doel van de stichting is om kwalitatief hoogwaardig onderwijs te bieden waardoor kinderen hoop krijgen op een toekomst met een doel. Op deze website vindt u meer informatie.

Scholengemeenschap De Goudse Waarden helpt CDHope


Scholengemeenschap De Goudse Waarden uit Gouda heeft zijn personeelsleden de mogelijkheid gegeven om de waarde van hun kerstattentie aan een goed doel te schenken. Uit de vele goede doelen die het College van Bestuur aangereikt kreeg, zijn er 2 uitgekozen, waaronder Child’s Destiny of Hope in Oeganda. Unitleider Gorissen van de lokatie Kanaalstraat heeft zich sterk gemaakt voor dit goede doel. Samen met zijn gezin sponsort hij Zipporah, een meisje dat dankzij hen nu naar school gaat.

Het kon niet op een mooier moment bekend worden nu CDHope hard bezig is met de bouw van een middelbare school (zie Projecten / Middelbare school). De Goudse Waarden biedt middelbare scholieren uit Gouda en omstreken goed onderwijs. CDHope hoopt bij de start van het Oegandese schooljaar, in maart 2013, enthousiast van start te gaan met de eerste twee klassen. Wat een mooie kruisbestuiving, een middelbare school in Nederland die een middelbare school ruim 6000 km verderop helpt kwalitatief goed onderwijs te bieden aan Oegandese scholieren.

2 leerlingen van De Goudse Waarden zijn afgelopen zomer naar deze stichting in Oeganda geweest om de kinderen en het project te bezoeken en… het heeft hun harten geraakt!

Steven (links) uit de brugklas en Danielle (rechts) uit Atheneum 3 hebben, samen met hun broertje, vriendschap gesloten met een Oegandese scholier

Comments are closed.

LANGUAGE / TAAL

Onze partners

  • Logo-Van-der-Vliet-administratie1 Logo-Van-der-Vliet-administratie1
  • Logo-Het-BijenABC Logo-Het-BijenABC
  • Logo-RainbowATC1 Logo-RainbowATC1
GEEF NU UW GIFT VOOR CDHOPE!

NL98 RABO 0128 1299 56 (belastingaftrekbaar)Of download de machtigingskaart.

Word nu Vriend van CDHope!

Inschrijven Nieuwsbrief

Schrijf je nu in om de recentste nieuwsbrieven te ontvangen met nieuws uit Chawolo en van het bestuur.