Child’s Destiny of Hope

Child’s Destiny of Hope is een christelijke hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie en werkt sinds 2007 in Chawolo, een afgelegen gebied in het zuidoosten van Oeganda.
Sinds 2007 is het werk gegroeid en omvat inmiddels de zorg voor meer dan 100 kinderen op een kleuterschool, een lagere school en een middelbare school. 10 kinderen die niet meer thuis kunnen wonen doordat hun ouders ziek zijn of vertrokken of overleden, worden opgevangen in het kinderhuis.
In 2015 is ook een waterput door de stichting aangelegd waar het hele dorp dankbaar gebruik van maakt. Hiermee worden ziektes voorkomen.

Het doel van de stichting is om kwalitatief hoogwaardig onderwijs te bieden waardoor kinderen hoop krijgen op een toekomst met een doel. Op deze website vindt u meer informatie.

Project Kamerik bouwt voor Oeganda

17 juni 2012 – Henk en Nellie van der Vliet, bestuursleden van CDHope, hebben hun kerk, korfbalvereniging en dorp enthousiast gemaakt met hun aanstekelijke verhalen over Oeganda. Zo enthousiast zelfs, dat ca 20 mensen uit Kamerik graag zelf naar Chawolo willen gaan om daar iets te betekenen voor de kansarme en weeskinderen.

Na maanden van voorbereiding is het eindelijk zover. De eerste groep vanuit Kamerik is zondag 17 juni 2012 vertrokken naar Chawolo. Op 1 augustus zal de tweede groep vertrekken.
Deze groepen willen graag helpen bouwen. Op dit moment is de grootste behoefte een aantal lokalen voor een te starten middelbare school. Er was bij CDHope echter nog geen geld voor bouwmaterialen, dus hebben de Kamerikkers vanaf eind april diverse acties gevoerd om de bouwmaterialen te kunnen bekostigen. Acties zoals: verloting, Oegandese maaltijd, verkoop broodjes, kramen op Koninginnedag, sponsorloop Wijdeblik, sjaals breien, verkoop wenskaarten, sponsoring door bedrijven en collegae. Deze acties gezamenlijk hebben tot nu toe het niet verwachte bedrag van € 26.151,30 opgeleverd! Het is fantastisch dat zo’n kleine gemeenschap als Kamerik dit voor elkaar heeft gekregen.

Op 1 juli a.s. zal er geprobeerd worden om tijdens de Kamerikse kerkdienst contact te maken met de kerkdienst in Chawolo. Het zal bijzonder zijn als dit gaat lukken omdat de internetverbinding in Chawolo vaak problemen geeft.
Wat gaan de groepen doen in Chawolo? ’s Ochtends gaan ze helpen met de bouw van lokalen voor de middelbare school. En in de middag zijn er andere activiteiten zoals: diverse klussen, naaiproject, kinderprogramma, bezoeken gezinnen, sporten en koken voor het weeshuis.
De komende tijd zullen we meerdere foto’s op de website gaan plaatsen met de voortgang van dit project.

Comments are closed.

LANGUAGE / TAAL

Onze partners

  • Logo-Van-der-Vliet-administratie1 Logo-Van-der-Vliet-administratie1
  • Logo-Het-BijenABC Logo-Het-BijenABC
  • Logo-RainbowATC1 Logo-RainbowATC1
GEEF NU UW GIFT VOOR CDHOPE!

NL98 RABO 0128 1299 56 (belastingaftrekbaar)Of download de machtigingskaart.

Word nu Vriend van CDHope!

Inschrijven Nieuwsbrief

Schrijf je nu in om de recentste nieuwsbrieven te ontvangen met nieuws uit Chawolo en van het bestuur.