Child’s Destiny of Hope

Child’s Destiny of Hope is een christelijke hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie en werkt sinds 2007 in Chawolo, een afgelegen gebied in het zuidoosten van Oeganda.
Sinds 2007 is het werk gegroeid en omvat inmiddels de zorg voor meer dan 100 kinderen op een kleuterschool, een lagere school en een middelbare school. 10 kinderen die niet meer thuis kunnen wonen doordat hun ouders ziek zijn of vertrokken of overleden, worden opgevangen in het kinderhuis.
In 2015 is ook een waterput door de stichting aangelegd waar het hele dorp dankbaar gebruik van maakt. Hiermee worden ziektes voorkomen.

Het doel van de stichting is om kwalitatief hoogwaardig onderwijs te bieden waardoor kinderen hoop krijgen op een toekomst met een doel. Op deze website vindt u meer informatie.

Eindelijk… regen!

01-02-2017 – Al maanden heeft het in Chawolo niet meer geregend.

Dat is een hele lange tijd als je afhankelijk bent van het weer om te kunnen eten. Daardoor zijn oogsten mislukt en mensen hebben honger.

We zijn enorm dankbaar dat het de afgelopen week maar liefst twee keer geregend heeft, waarvan zelfs 1 keer gehageld. Een unicum voor Oeganda.

Het is nu nog even zomervakantie in Oeganda, in februari/maart begint het nieuwe Oegandese schooljaar. Dan krijgen alle kinderen op de CDHope Generation of Hope scholen tussen de middag allemaal dezelfde, goede lunch. Of de oogst nu gelukt is of niet, ze krijgen een maaltijd. De ingrediënten verbouwen we deels zelf en de rest kopen we in een nabijgelegen stad. De lunch voorkomt onderlinge jaloezie tussen armere en minder arme kinderen. Ook zijn de kinderen daardoor beter geconcentreerd en fit genoeg om de lessen bij te wonen.

Terwijl CDHope werkt aan de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar, genieten de scholieren nog even van hun vrije tijd.

Comments are closed.

LANGUAGE / TAAL

Onze partners

  • Logo-Van-der-Vliet-administratie1 Logo-Van-der-Vliet-administratie1
  • Logo-Het-BijenABC Logo-Het-BijenABC
  • Logo-RainbowATC1 Logo-RainbowATC1
GEEF NU UW GIFT VOOR CDHOPE!

NL98 RABO 0128 1299 56 (belastingaftrekbaar)Of download de machtigingskaart.

Word nu Vriend van CDHope!

Inschrijven Nieuwsbrief

Schrijf je nu in om de recentste nieuwsbrieven te ontvangen met nieuws uit Chawolo en van het bestuur.