Child’s Destiny of Hope

Child’s Destiny of Hope is een christelijke hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie en werkt sinds 2007 in Chawolo, een afgelegen gebied in het zuidoosten van Oeganda.
Sinds 2007 is het werk gegroeid en omvat inmiddels de zorg voor meer dan 100 kinderen op een kleuterschool, een lagere school en een middelbare school. 10 kinderen die niet meer thuis kunnen wonen doordat hun ouders ziek zijn of vertrokken of overleden, worden opgevangen in het kinderhuis.
In 2015 is ook een waterput door de stichting aangelegd waar het hele dorp dankbaar gebruik van maakt. Hiermee worden ziektes voorkomen.

Het doel van de stichting is om kwalitatief hoogwaardig onderwijs te bieden waardoor kinderen hoop krijgen op een toekomst met een doel. Op deze website vindt u meer informatie.

Bestuursnieuwsbrief 2013-12

Begin december 2013 is de Bestuursnieuwsbrief weer uitgekomen. Onderstaand enkele artikelen die de Nieuwsbrief bevat. Klik op bijstaande link voor de complete tekst.

- Samenwerking met Wilde Ganzen – giften kunnen met 55% vermeerderd worden!
Op de valreep van 2013 hebben we een eerste aanvraag ingediend bij Wilde Ganzen in verband met onze plannen voor het aanleggen van een waterbron. Wilde Ganzen bestrijdt armoede wereldwijd. Ze steunen kleinschalige projecten in arme gebieden die zijn opgezet door lokale mensen en hun gemeenschap samen met bevlogen Nederlanders.

- Foto’s en verhalen over de sponsordiners
Gijs en Martine zijn betrokken kindsponsors. Ze willen graag bijdragen aan de bouw van een waterput en lokalen in Chawolo. En dat doen ze door hun talenten belangeloos aan te bieden en in te zetten. Gijs is professioneel kok en bood aan om te koken voor CDHope.

- Info over aftrek van uw giften (ANBI)
CDHope wordt onder meer gesteund door donateurs en sponsorouders die iedere maand een vast bedrag over maken. Vanaf 2014 kunt u deze periodieke gift vastleggen in een onderhandse akte van schenking.

- Info over nieuwe manier van incasseren (SEPA)
Alle betaalproducten, zoals de overschrijving, Acceptgiro en Incasso worden vervangen door producten die voldoen aan de regels voor SEPA, de Single Euro Payments Area. SEPA heeft tot doel om alle eurobetalingen in Europa te standaardiseren. De Europese incasso zorgt ervoor dat leveranciers in het buitenland en in Nederland op dezelfde manier worden gemachtigd om geld van een rekening af te schrijven.

- Voorstellen Wim van der Graaf, nieuw bestuurslid
Het bestuur van CDHope in Nederland bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. Het bestuur bestaat, naast een voorzitter, secretaris en penningmeester, uit een bestuurslid en een verantwoordelijke voor PR/fondsenwerving.
Sinds enkele maanden is het bestuur uitgebreid met Wim van der Graaf.

- Start nieuwe klas in Chawolo in jan/feb 2014
De CDHope kinderen zijn hard aan het leren voor hun examens om het schooljaar af te sluiten. Begin 2013 startten we een 1e en een 2e klas voor de middelbare school. Per jan/feb 2014 start het nieuwe Oegandese schooljaar en wordt de 2e klas een 3e klas en hopen we weer nieuwe leerlingen te kunnen laten instromen in de 1e klas.

- Uw kerstinkopen kunnen bijdragen aan Oeganda
Het is mogelijk om uw internetaankopen voortaan via www.goededoelshop.nl te doen. Ook heel geschikt voor uw kerstinkopen. U betaalt dezelfde prijs en koopt bij uw vertrouwde winkel maar de winkel maakt een gift over aan CDHope zonder extra kosten voor u. Meer dan 300 winkels doen mee.

- Originele acties in Kamerik
Weteringloop
De Kamerikse Weteringloop koppelt aan haar loop een actie om deelnemers te laten lopen voor een goed doel.
Bezoek 2014
In juni hoopt een groep van de thuisgemeente Crossroads van Tim en Wilma naar Chawolo te gaan. In juli wil een team uit Kamerik gaan helpen. Inmiddels zijn er zeven aanmeldingen.
Sponsorloop
De Oegandagroep 2014 heeft op 3 oktober jl. een sponsorloop georganiseerd. Christine, één van de deelnemers van de Oegandagroep 2014, en juf van basisschool Eben Haëzer uit Kamerik, heeft dit op touw gezet.

Wenskaarten

Engelien de Heer maakt al jaren wenskaarten. In 2012 bezocht zij Chawolo en sindsdien komt de opbrengst van deze kaarten ten goede aan het kaartenfonds, waarvan op dit moment vier kinderen gesponsord worden.

- En… u kunt een nieuwjaarsduik op 1 januari 2014 doen of organiseren bij een plas of zee bij u in de buurt voor CDHope – Dive 4 Hope! Wie durft?
Het is inmiddels al traditie geworden dat leden vanuit de kerk Crossroads uit Den Haag een nieuwsjaarduik organiseren. De plannen zijn volop in ontwikkeling voor de jaarlijkse Dive for Hope” in de Noordzee bij Scheveningen.

We wensen u fijne Kerstdagen en een gezegend nieuw jaar toe en danken u voor uw betrokkenheid in het afgelopen jaar.

Comments are closed.

LANGUAGE / TAAL

Onze partners

  • Logo-Van-der-Vliet-administratie1 Logo-Van-der-Vliet-administratie1
  • Logo-Het-BijenABC Logo-Het-BijenABC
  • Logo-RainbowATC1 Logo-RainbowATC1
GEEF NU UW GIFT VOOR CDHOPE!

NL98 RABO 0128 1299 56 (belastingaftrekbaar)Of download de machtigingskaart.

Word nu Vriend van CDHope!

Inschrijven Nieuwsbrief

Schrijf je nu in om de recentste nieuwsbrieven te ontvangen met nieuws uit Chawolo en van het bestuur.